Home » » Περισσότερες από 100 κούκλες στο Τελλόγλειο

Περισσότερες από 100 κούκλες στο Τελλόγλειο

Written By Unknown on Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 | 2:36 μ.μ.

Περισσότερες από 100 κούκλες μικρές και μεγάλες, κατασκευασμένες με διαφορετικό τρόπο, αλλά και σκηνικά, κοστούμια, μάσκες και μηχανικά παιχνίδια θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όσοι επισκεφθούν από την Παρασκευή 7 Μαρτίου (εγκαίνια στις 20.00) το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.



Εκεί, και συγκεκριμένα στον 2ο όροφο του Τελλογλειου θα φιλοξενείται η αναδρομική έκθεση με κούκλες, σκηνικά θεάτρου, μάσκες και μηχανικά παιχνίδια από τις παραστάσεις του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ».

Τα εκθέματα χωρίζονται σε 11 διαφορετικές ενότητες και καταγράφουν την πορεία της ομάδας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» και την ιστορία του Θεάτρου Κούκλας από το 1998 μέχρι σήμερα. Παράλληλα στο πλαίσιό στο πλαίσιο της έκθεσης, η Εμμανουέλα Καποκάκη, ιδρύτρια της ομάδας θα ανεβάσει τις παραστάσεις: «Γοργόνα, γοργονίτσα», «Η Γαϊδουρώ» και «Ο Ζαχαροζυμωμένος». Σε όλες θα χρησιμοποιούνται κούκλες διαφορετικών τεχνικών, από δαχτυλόκουκλες έως και κούκλες ανθρώπινων διαστάσεων. «Οι παραστάσεις, ένας χορός σώματος ηθοποιού και κούκλας, λειτουργούν μέσα από τη γλώσσα της εικόνας και των συμβόλων παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα για παιδιά και ενήλικες θεατές», αναφέρουν οι συντελεστές.
Διάρκεια έκθεσης έως τις 30 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας Τελλογλείου: Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00. (Δευτέρα: Κλειστά). Πληροφορίες: 2310 247111

Για τα «Πράσσειν Άλογα»…

Η ομάδα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» έχει ανεβάσει παραστάσεις στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και σε πολλά άλλα Αθηναϊκά Θέατρα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει διακριθεί για την πρωτοτυπία της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας στην Ρουμανία το 2006 (Βραβείο Πρωτότυπης Σκηνογραφίας) και στο World Puppet Carnival στην Ινδονησία το 2013 (Βραβείο Πρωτότυπης Σόλο Παράστασης). Στην Θεσσαλονίκη έχει παρουσιαστεί στο Μύλο το 1998 και στο Βαλκανικό Μάρκετ Παραστατικών Τεχνών το 2006.

Οι παραστάσεις

«Γοργόνα, γοργονίτσα» Εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. H βαθιά αγάπη που νιώθει η Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι! Η παράσταση θα παρουσιάζεται και τις καθημερινές για μαθητές σχολείων, κατόπιν προγραμματισμού. Εισιτήριο: 5 ευρώ. Επιπλέον παραστάσεις εκτός καθημερινών, Κυριακές 9 και 16/3 στις 12:00. Εισιτήριο: 7 ευρώ.

«Η Γαϊδουρώ» Διασκευή από το παραμύθι του Σαρλ Περώ. Μια παραχαϊδεμένη πριγκιποπούλα, από την απληστία της, θα μεταμορφωθεί σε πανάσχημη Γαϊδουρώ. Θα λυτρωθεί με την προσπάθεια να κερδίσει τον πρίγκιπά της. Κυριακές 23 και 30/3 στις 12:00. Εισιτήριο: 7 ευρώ.

«Ο Ζαχαροζυμωμένος» Βασισμένο στο παραδοσιακό παραμύθι της Μάνης: «Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυμωμένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδόσεις Πατάκη). Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυμωμένο, από ζυμάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά...για να μείνουν για πάντα μαζί θα χρειαστεί να αγωνιστούν. Σάββατα 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου στις 18:00. Εισιτήριο: 7 ευρώ.

Χρήσιμα - Διάρκεια κάθε παράστασης: 1 ώρα
- Για όλες τις παραστάσεις ακολουθεί παρουσίαση της τεχνικής εμψύχωσης και κατασκευής κάθε κούκλας.
- Στο τέλος γίνεται συζήτηση με τους θεατές.
- Με το εισιτήριο της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση και την έκθεση (το Σάββατο η σειρά θα είναι αντίστροφη)
-Για να επισκεφθείτε μόνο την Έκθεση ισχύει η γενική είσοδος του μουσείου: 5 ευρώ.

Πηγή:typosthes.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger