Home » » Πώληση άνω των 300.000 Playstation 4 στην Ιαπωνία σε ένα διήμερο - αντιδρά η Microsoft;

Πώληση άνω των 300.000 Playstation 4 στην Ιαπωνία σε ένα διήμερο - αντιδρά η Microsoft;

Written By Unknown on Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 | 6:59 μ.μ.

Το ιαπωνικό portal Famitsu συγκρίνει την έναρξη διάθεσης του PS4 με τον προκάτοχό του PS3 που είχε πωλήσει μόλις 88,443 μονάδες στο αντίστοιχο διάστημα το 2006.
Mεγαλύτερη του αναμενομένου επιτυχία σημειώνει στη...
“γενέτειρα” της Sony Ιαπωνία, η νέα κονσόλα Playstation 4. Σύμφωνα με το ιαπωνικό portal Famitsu, στις δυο ημέρες που ακολούθησαν την έναρξη διάθεσης της κονσόλας στις 22 Φεβρουαρίου πωλήθηκαν 322,083 μονάδες.

Το Famitsu συγκρίνει την έναρξη διάθεσης του PS4 με τον προκάτοχό του PS3 που είχε πωλήσει μόλις 88,443 μονάδες στο αντίστοιχο διάστημα το 2006.

Σημειώνεται ότι στις Δυτικές χώρες έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής πάνω από πέντε εκατομμύρια κονσόλες PS4, με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό γίγαντα των ηλεκτρονικών, έως τον Απρίλιο το στοκ των PS4 θα έχει αναπληρωθεί πλήρως.

Aντιδρά η Microsoft;

Την ίδια στιγμή, η Microsoft ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής της δικής της κονσόλας Xbox One από την προσεχή Παρασκευή, επιμένοντας ότι αφορά αποκλειστικά τη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το Xbox One θα κοστίζει 399,99 στερλίνες (484 ευρώ - μείωση κατά περίπου 30 στερλίνες), παραμένοντας μεν κατά 50 λίρες ακριβότερο του PS4, έχοντας όμως στο πακέτο Titanfall το ομώνυμο παιχνίδι δράσης προοπτικής πρώτου προσώπου, τον αισθητήρα κινήσεων Kinect και ένα μήνα συνδρομή στο Xbox Live Gold.

Παρότι η αμερικανική εταιρεία προς το παρόν διαμηνύει ότι η μείωση της τιμής του Xbox Οne αφορά μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, εντούτοις αναλυτές θεωρούν ότι ανάλογη μείωση είναι νομοτελειακή και για άλλες χώρες, ώστε το Xbox One να ανταγωνιστεί καλύτερα το PS4, που είναι φθηνότερο και ώς τώρα έχει εκδόσεις παιχνιδιών 1080p (πλήρης υψηλή ανάλυση) έναντι 780p και 900p του Xbox. Tυχόν συμπίεση του κόστους θα μειώσει περαιτέρω την κερδοφορία της Microsoft, αλλά θα δώσει ώθηση στην κονσόλα της μαζί με τίτλους που δεν διατίθενται στο PS4 όπως το πολλά υποσχόμενο Titanfall (κυκλοφορεί και για σε έκδοση PC) και το Ryse: Son of Rome. Πολλά επίσης θα κριθούν από την καλύτερη αξιοποίηση του νέου Kinect στα επερχόμενα ψηφιακά παιχνίδια του Χbox One (καθότι τα ειδικά σχεδιασμένα για Kinect παιχνίδια στο Xbox 360 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες) όσο και από τα "πολυμεσικά" χαρακτηριστικά του.

Πηγή: skai.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger