Home » » Στο Άγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ουκρανίας

Στο Άγιον Όρος ο Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ουκρανίας

Written By the_traveller on Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 | 6:46 μ.μ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, βρίσκεται στο Αγιον Ορος. Η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Γιανουκόβιτς, ο οποίος κατάφερε να...

 εγκαταλείψει την Ουκρανία, κατέφυγε στο Αγιον Ορος.

Παράλληλα, αναφορικά μετά αιματηρά γεγονότα που σημειώθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι των ειδικών δυνάμεων, ανάμεσά τους και ελεύθεροι σκοπευτές ισχυρίστηκαν πως δεν χρησιμοποίησαν όπλα, τονίζοντας πως τις επιθέσεις τις πραγματοποίησαν άγνωστοι. Επίσης, έθεσαν τους εαυτούς και τα όπλα τους προς εξέταση με στόχο να αποδειχθούν όσα ισχυρίζονται.

Στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε στην Κριμαία συζήτηση ανάμεσα σε τοπικούς φορείς σχετικά με το σύνταγμα του 1975, καθώς και την επιστροφή του προέδρου της Κριμαίας, γεγονός που θα παρέχει την δυνατότητα αυτονομίας της περιοχής, αλλά και την προσάρτησή της στην Ρωσία, πράγμα που αποτελεί επιθυμία της πλειονότητας των κατοίκων στην Κριμαία.

Έρευνες διεξήχθησαν σήμερα στα γραφεία του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και άλλα κτίρια στη χώρα, περιλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον του αναπεμφθέντος προέδρου που κατηγορείται για προμελετημένες ανθρωποκτονίες, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας.

Σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της γενικής εισαγγελίας αναφέρεται: «Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας (…) έχουν διεξαχθεί έρευνες στην προεδρία, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και άμυνας, την κεντρική τράπεζα και την πρώην κατοικία του Γιανουκόβιτς».

Εκτός από τον Γιανουκόβιτς στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, ο πρώην γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Ψόνκα και ο πρώην προσωπάρχης του Γιανουκόβιτς Αντρέι Κλιούγεφ ερευνώνται για την εμπλοκή τους στις δολοφονίες διαδηλωτών στη διάρκεια των τρίμηνων ταραχών που συγκλόνισαν την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η Ουκρανία θα απευθύνει άμεσα σε διεθνείς οργανισμούς επίσημα αιτήματα βοήθειας για να εντοπίσει τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των συνεργατών του, δήλωσε σήμερα ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα.

Πηγή:thestival.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger