Home » » Δικέφαλος ή…διπρόσωπος;

Δικέφαλος ή…διπρόσωπος;

Written By Unknown on Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 | 11:00 π.μ.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολιάζει τη στάση του ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι και γράφει για το μεγάλο στοίχημα των φιλάθλων του Άρη…

Το φετινό Άρης - ΠΑΟΚ δεν είναι το κρισιμότερο παιχνίδι της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Είναι, όμως, ένα από τα πιο περίεργα των τελευταίων ετών.

Και ο καλύτερος οδηγός να είσαι, στο δρόμο υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα. Μπορείς, επομένως, να τρακάρεις χωρίς να ευθύνεσαι. Οι παγίδες, μάλιστα, πολλαπλασιάζονται όταν το οδόστρωμα είναι…ανώμαλο.

Δύο κεφάλια, πολλά πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ προσαρμόζεται στις καταστάσεις, ανάλογα με το συμφέρον του. Όπως ο χαμαιλέοντας αλλάζει χρώματα, έτσι κι ο δικέφαλος αλλάζει προσωπείο. Όταν αισθάνεται αδικημένος, βάζει τη μάσκα του μακεδονομάχου. Συλλαλητήρια κατά της διαιτησίας και πρωτοσέλιδα ενάντια στο κατεστημένο. Φτωχομάνα Θεσσαλονίκη, υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κράτος και τα σχετικά…

Αν νιώσει αδύναμος, φοράει το κοστούμι του ‘μάγκα’. Τσαμπουκάδες και αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το στόμα στραβώνει. Τρομοκρατία, Pablo Garcia και δε συμμαζεύεται…

Κι αν είναι καλύτερος αγωνιστικά, τη βλέπει ‘ευρωπαίος’. Μιλάει γαλλικά, παίζει πιάνο και ασχολείται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Αφορίζει τους τραμπουκισμούς και θυμάται ότι πρόκειται για παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει ο καλύτερος. Σαββίδης, budget, ποιότητα roster και πάει λέγοντας…

Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Αρκεί να…κερδίζω.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα

Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΟΚ διάλεξε το κοστούμι του ‘πιανίστα’ για το Χαριλάου. Πιστεύει ότι έχει καλύτερους παίκτες, γνωρίζει ότι ο κόσμος του Άρη είναι ‘σκασμένος’ αλλά δε θέλει να αυτοτιμωρήσει την ομάδα και το ρίχνει στο…αγωνιστικό. Δε δυναμιτίζει το κλίμα και ρίχνει τους τόνους για να ‘κλέψει’ το διπλό στη ζούλα.

Κάπως έτσι, οι ‘ταλιμπάν’ μεταλλάσσονται σε ‘επαγγελματίες’ που επιζητούν σεβασμό ώστε να αποτυπωθεί το ταλέντο τους στο χορτάρι. Με ισονομία και χωρίς ακρότητες. Όπως γίνεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα. There is no reason for a fight. Enjoy football. It’ s just a game…No racism!

Ο διάβολος…

κρύβεται στις λεπτομέρειες. Όσο καλοστημένη κι αν είναι η παράσταση νίκης που σχεδιάζει ο ΠΑΟΚ, υπάρχει ενδεχόμενο να ξεφύγουν ορισμένοι πρωταγωνιστές. Άνθρωποι είναι, ίσως παρασυρθούν. Η ένταση του αγώνα και η αίσθηση της ιστορικής κόντρας ενδέχεται να οδηγήσει σε προκλητικές ενέργειες. Δεν πέρασε, άλλωστε, πολύς καιρός από το αλησμόνητο «s@x και βία».

Το μεγάλο στοίχημα των φιλάθλων του Άρη είναι να μην αντιδράσουν σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα…καζούρας. Η κερκίδα δεν πρέπει να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, για κανένα λόγο. Το σοβαροφανές προσωπείο του δικέφαλου ενδέχεται να κρύβει ‘παγίδες’ που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του Άρη.

Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνει τη χάρη σε κανέναν. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο. Μόνο έτσι θα καταλάβει η NOVA τι χάνει…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.gr και αρθρογραφεί στο overlap.gr

Πηγή:sport24.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger