Home » , » Τα Prada ρει

Τα Prada ρει

Written By Unknown on Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 | 12:09 μ.μ.

Η μόδα... Είναι ο τρόπος με τον οποίον βλέπουμε τον εαυτό μας, η δική μας προσέγγιση της καθημερινότητας». Ετσι συνοψίζει η Miuccia Prada τη φιλοσοφία μιας εταιρείας που εδώ και έναν αιώνα έχει κάνει τα προϊόντα της συνώνυμα της πολυτέλειας. Από το 1913, όταν ο Mario Prada μαζί με τον αδελφό του, Martino, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στην Galleria Vittorio Emanuele στο Μιλάνο, με την επωνυμία Fratelli Prada (Αδελφοί Prada) και το 1979, όταν η Miuccia Prada λάνσαρε την πρώτη της συλλογή με σακίδια και τσάντες κατασκευασμένα από το σκληρό μαύρο νάιλον που χρησιμοποιούσε ο παππούς της για να καλύπτει τα μεγάλα ταξιδιωτικά μπαούλα, έως και τις μέρες μας. Στα θέλγητρά της -της εταιρείας, εννοείται- υπέκυψε έως και ο Πάπας Φραγκίσκος: Στην τελετή ενθρόνισής του τα υποδήματά του ήταν Prada.

Η θεώρηση της Miuccia βρίσκει εφαρμογή και στις αντρικές συλλογές, όπως αυτήν για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2014: χαβανέζικα πουκάμισα και έντονες αποχρώσεις συναντούν κλασικά πόλο και custom-made σακάκια. Οι άντρες στον οίκο Prada τυγχάνουν, άλλωστε, ιδιαίτερων προνομίων, καθώς μπορούν να ράψουν όποιο ένδυμα επιθυμούν στα μέτρα τους. Η υπηρεσία προσφέρεται σε 41 καταστήματα παγκοσμίως και ο χρόνος εκτέλεσης κάθε παραγγελίας αγγίζει τις πέντε εβδομάδες! Πώς, λοιπόν, να μη γίνει η Prada η αγαπημένη διασήμων τε και ανωνύμων; Και όλα αυτά μόνο μέσα στα πρώτα εκατό χρόνια!

Prada Milestones

1913 Το πρώτο κατάστημα εγκαινιάζεται στην Galleria Vittorio Emanuele στο Μιλάνο. 
1919 Η Prada γίνεται επίσημος προμηθευτής της βασιλικής οικογένειας της Ιταλίας. 
1978 Η Miuccia Prada αναλαμβάνει επίσημα το πηδάλιο του οίκου. 
1984 Η Miuccia λανσάρει την υπερ-επιτυχημένη «classic Prada» τσάντα από νάιλον. 
1992 Δημιουργείται η Miu Miu, label που στοχεύει ξεκάθαρα στο νεανικό κοινό. 
1993 Παρουσίαση της πρώτης αντρικής συλλογής. Ο οίκος τιμάται με το βραβείο καλύτερων αξεσουάρ από το Council of Fashion Designers of America. 
1995 Η Miuccia και ο σύζυγός της, Maurizio Bertelli, δημιουργούν το Fondazione Prada, ίδρυμα για την προώθηση της μόδας και της σύγχρονης τέχνης. 
2003 Δημιουργία της υπηρεσίας Made to Measure αποκλειστικά για τις αντρικές συλλογές 
2011 Σε συνεργασία με τον designer, illustrator και blogger Richard Haines, η Prada δημιουργεί το Il Palazzo, την πρώτη της εφαρμογή για iPad.

Πηγή:imerisia.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger