Home » , » Σέρρες: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι - Ποιοι και πότε τον βασάνισαν - Τι έγινε στις φυλακές Νιγρίτας - Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης!

Σέρρες: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι - Ποιοι και πότε τον βασάνισαν - Τι έγινε στις φυλακές Νιγρίτας - Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης!

Written By Unknown on Τρίτη 1 Απριλίου 2014 | 2:30 μ.μ.


- Νέα δεδομένα για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη που πέθανε στο κελί του μετά από βασανιστήρια

- Το πόρισμα ''καίει'' τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας που δήλωναν αθώοι

- ''Τον ξυλοκόπησαν άγρια πριν τον βάλουν στο δωμάτιο με την κάμερα'' καταθέτουν υπάλληλοι των φυλακών

- Μυστήριο με το μοιραίο χτύπημα στο στέρνο που του στέρησε τη ζωή - 8 τα εντάλματα σύλληψης

- Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Κορέλι.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση. Εκδόθηκαν ήδη οκτώ εντάλματα σύλληψης για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας.

Τι αναφέρεται στο πόρισμα που πήρε στα χέρια του ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, στο πόρισμα υπάρχουν επιβεβαιωμένα και επιβαρυντικά στοιχεία, κατά σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλάκων Νιγρίτας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου αμέσως μετά τη μεταγωγή του στις φύλακες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις σωφρονιστικών υπάλληλων, ο αλβανός κακοποιός ξυλοκοπήθηκε αγρία από τουλάχιστον 10 άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του.


Το μοιραίο χτύπημα και τα βασανιστήρια με το ηλεκτροσόκ

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt το μοιραίο χτύπημα στο στέρνο εκτιμάται πως είναι αδύνατο να έγινε στις φυλακές Μαλανδρίνου όπως διέρρεαν από την πρώτη στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο ο Αλβανός βαρυποινίτης δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και να οδηγηθεί στον ανακριτή, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Φως πάντως σε σχέση με το μοιραίο χτύπημα, αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων. Από εκεί θα φανεί αν το κάταγμα στο στέρνο έγινε κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του Ιλία Καρέλι ή μέσα στις φυλακές Νιγρίτας.

Λεπτομερείς καταθέσεις από σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τον θάνατο του Καρέλι

Τα νέα δεδομένα θέτουν σε αμφισβήτηση την αρχική εικόνα πως ο 42χρονος δολοφόνος του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από χτυπήματα που είχε δεχτεί πριν περάσει την πύλη των φυλακών Νιγρίτας.

Oλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών που εργάζονταν την περασμένη Πέμπτη έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι μώλωπες που έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του άτυχου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.

Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα. Σύμφωνα με πληροφορίες την ημέρα αυτή προκλήθηκε το έγκαυμα-μυστήριο στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ. Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία στη μύτη του κρατουμένου.


Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αφού θα προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο πρόκλησης των συγκεκριμένων τραυμάτων, όσο και του μοιραίου στο στέρνο. Από αυτό θα προκύψει αν συνέβησαν στις φυλακές Νιγρίτας, ή πριν φτάσει σε αυτές.

Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των φυλακών Νιγρίτας ήταν χθες λιγότερο κατηγορηματικοί από όσο την πρώτη μέρα για όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αν έγινε κάτι, θα προκύψει από την έρευνα. Εγώ είδα τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο και είπα πως δεν χτυπήθηκε εδώ ο κρατούμενος. Αν συνέβη κάτι που δεν καταγράφηκε ή αν διαγράφηκε κάποιο υλικό, θα φανεί από την έρευνα», είπε στο «Εθνος» ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Π. Ραδόπουλος.

Πηγή: newsit.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger