Home » » Τιμ Ρόμπινς: «Μόνο με θέατρο επιβιώνεις στο Λος Αντζελες»

Τιμ Ρόμπινς: «Μόνο με θέατρο επιβιώνεις στο Λος Αντζελες»

Written By Salonikainfo on Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 | 4:30 μ.μ.


Ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, μουσικός αλλά και σκηνοθέτης. Με αυτήν την τελευταία ιδιότητα ο Τιμ Ρόμπινς βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην Ευρώπη και προ ημερών παρουσίασε μαζί με τη θεατρική του ομάδα το έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Φεστιβάλ του Σπολέτο.

Δεν είναι από τις κλασικές περιπτώσεις που συναντάει κανείς στο Χόλιγουντ. Ο Τιμ Ρόμπινς ποτέ δεν επαναπαύτηκε στη λάμψη που του προσέφερε η βιομηχανία του θεάματος, ούτε εγκλωβίστηκε στην ιλουστρασιόν εικόνα που δημιουργεί η Μέκκα του κινηματογράφου. Είχε πάντα τα δικά του σχέδια και βάδισε πάνω στο μότο του: «Ενας είναι ο τρόπος για να επιβιώσεις στο Λος Αντζελες, να κάνεις θέατρο». Τα λόγια έγιναν πράξη όταν πριν από 33 χρόνια, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, έφτιαξε ένα θεατράκι 90 θέσεων και δημιούργησε τους Actors' Gang.

Με αυτή την ομάδα - η οποία απαρτίζεται από νέους ηθοποιούς - πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην Ιταλία και μίλησε στη «Λα Ρεπούμπλικα» για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Σπολέτο με την παράσταση «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ. Στην Ελλάδα τους είδαμε τον Μάιο του 2006, όταν ήρθαν στο θέατρο Ιλίσια με το «1984» του Τζορτζ Οργουελ.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου ηθοποιός - για τις ταινίες «Ο παίκτης» του Ρόμπερτ Αλτμαν και «Σκοτεινό Ποτάμι» αντίστοιχα - δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα ευτυχής και πλήρης με τη νέα θεατρική του δουλειά. Μέσα στον κόσμο του Σαίξπηρ ζει τη μαγεία και το όνειρο και εξηγεί: «Αγαπώ πολύ την κωμωδία και η ιστορία που αφηγούμαστε επί σκηνής είναι γεμάτη από νεράιδες, όνειρα και ψευδαισθήσεις».

Ο Τιμ Ρόμπινς στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε και για την έντονη τηλεοπτική του δραστηριότητα. Εχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα για τη μίνι σειρά «The spoils of Babylon» του Eρικ Τζόνρος, ενώ πρωταγωνιστεί ακόμη σε άλλες τέσσερις («So sweet the bells», «Kicking the habit», «The war within», «The foundling»). Τήρησε όμως σιγήν ιχθύος για την επί 23 χρόνια σύντροφό του Σούζαν Σάραντον, με την οποία δεν παντρεύτηκαν ποτέ, απέκτησαν δύο παιδιά, αλλά το 2009 οι δρόμοι τους χώρισαν...

Σε άσυλα και φυλακές

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην πορεία του Τιμ Ρόμπινς, εκτός από σημαντικές ταινίες και διακρίσεις, θα ξεχωρίσει και μια σειρά από πράξεις που μαρτυρούν ευαισθησία και αλληλεγγύη. Από τις πρώτες ημέρες που δημιούργησε τη θεατρική του ομάδα δεν περιορίστηκε στο να ανεβάζει τις παραστάσεις μόνο στη δική του σκηνή. Προσέφεραν ψυχαγωγία σε φυλακές, αναμορφωτήρια, ψυχιατρεία, άσυλα και σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών.

Πηγή:  tanea.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger