Home » , , » ΧΑΚΕΡ Ζούσαν καλά με ξένα λεφτά

ΧΑΚΕΡ Ζούσαν καλά με ξένα λεφτά

Written By Salonikainfo on Κυριακή 6 Απριλίου 2014 | 7:00 μ.μ.


Χάκερ που κατάφεραν να αντλήσουν δεδομένα τραπεζικών καρτών πελατών ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης και εταιρείας προώθησης δανείων της Αυστραλίας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τρεις Σέρβους που είχαν διαβατήρια Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι έμεναν σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης και κυκλοφορούσαν με δύο πολυτελή αυτοκίνητα.

Από τα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν τον κεντρικό υπολογιστή του ξενοδοχείου στην αμερικανική μεγαλούπολη, αντιγράφοντας όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) που δέχτηκε και στα οποία οι πελάτες είχαν καταθέσει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους. Με αυτούς τους αριθμούς προχωρούσαν κυρίως σε διαδικτυακές αγορές διαφόρων ηλεκτρονικών προϊόντων, ενώ τους χρησιμοποιούσαν για να πληρώνουν ξενοδοχεία, στα οποία έμεναν κυρίως στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μέχρι και να νοικιάζουν πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι δύο BMW με τις οποίες κινούνταν στη Θεσσαλονίκη οι τρεις Σέρβοι ηλικίας 24, 28 και 35 χρόνων κίνησαν υποψίες και ειδοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές που έκαναν έλεγχο. Αμέσως διαπιστώθηκε πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από δύο εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Γερμανία και την Αυστρία. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα δωμάτια των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στα οποία έμεναν και κατέσχεσαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μέσα σ’ αυτούς βρήκαν εκατοντάδες αρχεία με τα ηλεκτρονικά μηνύματα των πελατών του ξενοδοχείου, όπως και μηνύματα που είχαν στείλει πελάτες στην εταιρεία προώθησης δανείων στην Αυστραλία, τον υπολογιστή της οποίας επίσης παραβίασαν.

ΗΤΑΝ... ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΙ

Οι Σέρβοι, από την ώρα που πήραν τα ηλεκτρονικά αρχεία του ξενοδοχείου, πραγματοποιούσαν ταξίδια σε όλο τον κόσμο, έμεναν σε πολυτελή ξενοδοχεία, χρεώνοντας τις κάρτες κυρίως Αυστραλών και Αμερικανών, όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός των ενοικιάσεων των πολυτελών αυτοκινήτων σε Γερμανία και Αυστρία, βρέθηκαν στην κατοχή τους δύο πανάκριβα ρολόγια που αγόρασαν με τον ίδιο τρόπο από την Ιταλία, την οποία επίσης επισκέφθηκαν, ενώ υπάρχουν και στοιχεία για ταξίδια τους μέχρι και στην Κολομβία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις Σέρβοι παραδέχτηκαν τη δράση τους στους αστυνομικούς της ασφάλειας και επιβεβαίωσαν πως με τον ίδιο τρόπο πραγματοποίησαν αγορές σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν. Άλλωστε, στα ξενοδοχεία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός των τριών υπολογιστών, δύο τάμπλετ, έντεκα κινητά τηλέφωνα και 31 κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν για να μην εντοπίζονται τα ίχνη τους. Για να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα, χρησιμοποιούσαν ένα πλαστό διαβατήριο, μία πλαστή ταυτότητα και ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, οι Σέρβοι είχαν στόχο να μείνουν αρκετό διάστημα στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν τη δράση τους, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών Αμερικανών και Αυστραλών. Όπως φέρονται να είπαν, αναζητούσαν να νοικιάσουν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη όπου ήρθαν μόλις την περασμένη Δευτέρα, προερχόμενοι από την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας.

Πάντως, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει διακριβωθεί το μέγεθος της απάτης σε βάρος των πελατών ξενοδοχείου και εταιρείας σύναψης δανείων, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την υπεξαίρεση των αυτοκινήτων και την πλαστογραφία, και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Πηγή: makthes.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger