Home » » 10 τροφές που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σας!

10 τροφές που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σας!

Written By Salonikainfo on Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 | 8:30 π.μ.

Το ξέρουμε ότι η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία και στην ζωή μας γενικότερα. Το ξέρετε όμως ότι αυτά που τρώμε αντανακλώνται και στο δέρμα μας;

Κι όμως! Ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 τροφές που θα αλλάξουν την επιδερμίδα σας, αν τις καταναλώνετε σε συχνή βάση. Και το καλύτερο; Είναι πάμφθηνες και βρίσκονται πολύ εύκολα!

1. κόκκινες πιπεριές. Μια κόκκινη πιπεριά περιέχει περισσότερο από το 100% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Εμποδίζουν τις ρυτίδες, αυξάνουν την ροή αίματος στο πρόσωπο και έτσι φαίνεστε νεότερη. Επίσης βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.

2. Σκούρα ή μαύρη σοκολάτα. Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που προστατεύουν την επιδερμίδα

3. Σολωμός. Πλούσιος σε ω-3 λιπαρά βοηθά στις λοιμώξεις της επιδερμίδας και στην ακμή, ανάμεσα στα τόσα άλλα καλά που προσφέρει.

4. Λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε το για ένα ενυδατωμένο, απαλό και χωρίς ρυτίδες δέρμα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Μια κουταλιά της σούπας αρκεί.

5. Πράσινο τσάι. Αντιοξειδωτικά και κατεχίνες στην υπηρεσία και του δέρματος. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 φλιτζάνια ημερησίως.

6. Σπανάκι. Κάτι ήξερε ο Ποπάι, καθώς είναι αναρίθμητα τα οφέλη του παντού. Καταναλώνοντάς το καθαρίζετε το δέρμα σας από μέσα...

7. Σπόρια κάθε είδους (ηλιόσποροι, πεπονόσποροι κλπ). Όλα έχουν ουσίες που κάνουν θαύματα στο δέρμα.

8. Σέλερι. Εμποδίζει την αφυδάτωση της επιδερμίδας.

9. Παπάγια. Αν βρείτε στο σούπερμαρκετ αυτό το θαυματουργό φρούτο, πάρτε το. Πέρα από τα μαγικά που κάνει στην επιδερμίδα, στις λοιμώξεις και την ακμή, μειώνει και την χοληστερίνη.

10. Καρότα. Δεν κάνουν μόνο καλό στην όραση, αλλά και στο δέρμα σας.

Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται να τις τρώτε όλες και κάθε μέρα. Απλά εντάξετε τις στην διατροφή σας και τα οφέλη θα είναι πολλά, σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στο δέρμα!

Πηγή: mothersblog.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger