Home » » Τραγωδία στη Λάρισα! Σκοτώθηκε 55χρονος τουρίστας που επιχείρησε αναρρίχηση χωρίς εξοπλισμό!

Τραγωδία στη Λάρισα! Σκοτώθηκε 55χρονος τουρίστας που επιχείρησε αναρρίχηση χωρίς εξοπλισμό!

Written By Salonikainfo on Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 | 10:00 π.μ.

Τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 55χρονος Πολωνός τουρίστας στο Φαράγγι της Καλυψούς στην περιοχή της Καρίτσας της Λάρισας. Προσπάθησε να επιχειρήσει αναρρίχηση χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο άτυχος άνδρας, μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες του, που παραθέριζαν τις τελευταίες ημέρες στα παράλια των δήμων Άγιας/Τεμπών, ξεκίνησε χθες για πεζοπορία στην ευρύτερη περιοχή της Καρίτσας. Κάποια στιγμή, έφθασαν και φαράγγι της Καλυψούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να επιχειρήσει αναρρίχηση δίπλα στον καταρράκτη, χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Όπως όλα δείχνουν αφού έφθασε σε ύψος περίπου 20 μέτρων έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Κατά την πτώση και πριν καταλήξει στην λίμνη που σχηματίζει ο καταρράκτης, χτύπησε σε βράχο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και μέσα σε λίγη ώρα βρισκόταν ήδη επί τόπου ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, δύτες της οποίας ανέσυραν τον άτυχο Πολωνό από βάθος πέντε μέτρων. Στην επιχείρηση συνέδραμε ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, καθώς και ομάδα της ΟΠΚΕ. Η σορός του άτυχου τουρίστα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή:  toxwni.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger