Home » » Πως θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας- 5 διατροφικά μυστικά

Πως θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας- 5 διατροφικά μυστικά

Written By Salonikainfo on Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 | 7:00 π.μ.

Ιδού λοιπόν ο πεντάλογος της καλής ενέργειας και της ενίσχυσης του οργανισμού, μέσω της διατροφής.

1. Φρόντισε να καταναλώνεις καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, χαρίζοντας στον οργανισμό σου βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που τα έχει ανάγκη.

2. Επέλεξε να καταναλώσεις ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, δύο φορές την εβδομάδα. Τα ψάρια είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα πολύτιμα για τον οργανισμό και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ παράλληλα φροντίζουν για την καλή ψυχική μας υγεία. Ω3 λιπαρά βρίσκουμε επίσης και σε ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια , στο λιναρόσπορο, τα οποία μπορείς να τα εντάξεις στο διαιτολόγιό σου.

3. Προσπάθησε να αποφεύγεις τρόφιμα πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συχνά σχετίζονται με αποδυνάμωση του οργανισμού μας.


4. Προσπάθησε να μην υποβάλεις τον οργανισμό σε παρατεταμένη νηστεία, αποδυναμώνοντάς τον αλλά χάριζέ του την ενέργεια που χρειάζεται με μικρά και συχνά γεύματα.

5. Ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, στηριζόμενο στην ποικιλία τροφίμων σταθμισμένο στις ανάγκες του οργανισμού. Ένα πλάνο όπως αυτό της Μεσογειακής Διατροφής είναι ένα ιδανικό πλάνο για να σε προστατεύσει και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου και την καλή σου υγεία.

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
polinagiannioti@gmail.com

Πηγή: invitromagazine.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger