Home » » Έφυγε η Γκαμπριέλα, γκρίνιες για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Έφυγε η Γκαμπριέλα, γκρίνιες για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Written By Unknown on Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 | 7:35 π.μ.

Οργιάζει το παρασκήνιο για την αποχώρηση της συντρόφου του δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και του Χουάνχο Κοράλες από την ευθύνη του εθελοντισμού. Η κόντρα με τη Μαρία Πασχαλίδου

Στην απουσία της Γκαμπριέλα Σάιντερ και του Χουάνχο Κοράλες αποδίδουν εθελοντές της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, αλλά και εργαζόμενοι την… ατονία του θεσμού, με το παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση των δυο να… οργιάζει. Η Αυστριακή σύντροφος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και ο Βάσκος που είχε αναλάβει την οργάνωση των εθελοντών έχουν πια αποχωρήσει από τον άτυπο ρόλο τους στο θεσμό και τα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς μαζί τους αποχώρησαν και πολλοί εθελοντές (η ψυχή του 2014).

Η κύρια αιτία για την αποχώρηση των δυο ήταν η «κόντρα» τους, όπως πληροφορούμαστε, με την υπεύθυνη του θεσμού και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ), Μαρία Πασχαλίδου, η οποία δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την εμπλοκή των δύο ανθρώπων του δημάρχου στα πόδια της.

Στην ουσία όμως η κ. Σάιντερ ήταν το… μάτι του κ. Μπουτάρη στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και είχε αναλάβει να δίνει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα, με απόλυτη επιτυχία, όπως λένε όσοι υποστηρίζουν το έργο της στον θεσμό. Ο δε κ. Κοράλες, περισσότερο γνωστός από τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Κιλκίς, είχε συντονίσει και οργανώσει τους εθελοντές, που έπιναν νερό στο όνομά του…

Η «κόντρα» ξεκινά κάπου στην προεκλογική άνοιξη, όταν ο δήμαρχος αποφασίζει να απομακρύνει τον διευθυντή του θεσμού, Μπάμπη Παπαϊωάννου, που αποτελούσε το στενότερο συνεργάτη ίσως της κ. Πασχαλίδου. Τότε μάλιστα είχε κυκλοφορήσει ευρέως πως η κ. Πασχαλίδου είχε πει στο δήμαρχο «αν φύγει φεύγω κι εγώ».

Στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο η αναταραχή μαζεύτηκε, όμως η άτυπη παρουσία της κ. Σάιντερ συνέχισε να ενοχλεί. Η πρώτη αφορμή πίεσης προς τον κ. Μπουτάρη ήταν ακριβώς ο άτυπος ρόλος της συντρόφου του στα πράγματα της Πρωτεύουσας Νεολαίας. Παρότι, όπως περιγράφουν εθελοντές και εργαζόμενοι, ήταν «διακριτική και εξόχως αποτελεσματική, ικανότατη και έξυπνη», κατηγορήθηκε ότι δεν ανήκει επισήμως στο θεσμό και έγιναν κατά διαστήματα προσπάθειες παράκαμψης ή και αγνόησής της (επισήμως η κ. Σάιντερ είναι στο γραφείο Ελληνογερμανικής Φιλίας).

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ίδια και μετεκλογικά η «κόντρα» φούντωσε, με αποτέλεσμα πριν από ένα μήνα να αποχωρήσει «θυμωμένη» με την κ. Πασχαλίδου. Μαζί της αποχώρησε και ο κ. Κοράλες.

Εργαζόμενοι ωστόσο, που στηρίζουν την κ. Πασχαλίδου, επισημαίνουν πως «έτσι κι αλλιώς ήταν εντελώς άκομψο να βάζεις έναν… ελεγκτή και έναν που παίρνει αποφάσεις ατύπως σε έναν θεσμό. Υπάρχει υπεύθυνος – επικεφαλής. Οι άλλοι περιττεύουν. Αν ο δήμαρχος δεν είχε εμπιστοσύνη στην κ. Πασχαλίδου γιατί δεν το έβαζε ευθέως ως θέμα; Και πόσο άτυπος είναι ο ρόλος κάποιου ο οποίος κάνει παρεμβάσεις σε ζητήματα εκδηλώσεων, ουσίας και διαχείρισης χρημάτων;».

Μέσα σε όλα αυτά τα… κουτσομπολίστικα εν πολλοίς υπάρχει και η ουσία του θεσμού. Κι εδώ ακριβώς έρχεται το ενδιαφέρον, καθώς οι εκδηλώσεις έχουν πάει πίσω, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της κ. Πασχαλίδου και συνομιλητές του δημάρχου, ο εθελοντισμός έχει υποστεί πλήγμα και το τελικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης δεν έχει τα αναμενόμενα οφέλη για την πόλη.

Δε λείπουν κι εκείνοι οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, που κατάλαβαν μόλις πριν μια εβδομάδα την απουσία και των δυο, καθώς «τους έψαχναν και δεν τους έβρισκαν» και οι οποίοι επίσης υποστηρίζουν πως «είναι αποτέλεσμα της προσωπικής κόντρας με την κ. Πασχαλίδου».

Πάντως, από την πλευρά της κ. Πασχαλίδου υποστηρίζουν ότι όλα κυλούν… ρολόι και επισημαίνουν μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα: Διεθνές Meeting Στίβου για ΑΜΕΑ, Cruzeria Fest, Κρυμμένοι Θησαυροί – Κρυμμένες Ιστορίες στη Θεσσαλονίκη, Από Θεσσαλονίκη Αζόρες (μόνο για τον Ιούλιο)…

Πηγή:  voria.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger