Home » » Χαλαρώνει και ο «Τειρεσίας»

Χαλαρώνει και ο «Τειρεσίας»

Written By Unknown on Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 | 1:00 μ.μ.

Σε πλήρη ανατροπή του συστήματος με το οποίο "δουλεύει" σήμερα ο γνωστός και μη εξαιρετέος "Τειρεσίας", προχωρά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών καθώς και το Ανάπτυξης, έχουν ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα να "χαλαρώσουν" κάπως τα κριτήρια εξόδου από τη "μαύρη λίστα" των κακών δανειοληπτών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μια πιο κοινωνική θεώρηση των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Υπό μια εκδοχή, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεπάγεται ταχύτερη και κατ' επέκταση ευκολότερη έξοδο από τον "Τειρεσία" για όλους εκείνους οι οποίοι σταμάτησαν να αποπληρώνουν κανονικά μια υποχρέωση τους προς τις τράπεζες είτε επειδή μειώθηκε πάρα πολύ ο μισθός τους είτε χειρότερα επειδή έμειναν άνεργοι. Μέχρι σήμερα, τέτοιου είδους διάκριση δεν γίνεται.

Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των ενταγμένων στη μαύρη λίστα των τραπεζών να ΄χει φτάσει να αριθμεί μερικά εκατομμύρια! Γι αυτό και από την κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να χαλαρώσουν κάπως την κατάσταση, σε μια προσπάθεια να δώσουν μια διέξοδο σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται. Περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με το θέμα (κριτήρια, χρόνοι κλπ) αναμένεται να γίνουν γνωστά άμεσα.

Πηγή:  voria.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger