Home » » Ληστεία με ομηρεία και άρωμα τρομοκρατίας

Ληστεία με ομηρεία και άρωμα τρομοκρατίας

Written By Salonikainfo on Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 | 2:00 μ.μ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά την κινηματογραφική ληστεία με ομηρεία που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Παραλία Διστόμου

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, τρεις ένοπολοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Εκεί ζήτησαν από τους 15 περίπου πελάτες να πέσουν στο πάτωμα και να αδειάσουν τις τσέπες τους.

Οι ληστές, που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, έμειναν στο υποκατάστημα για περίπου 20 λεπτά.

Οι ληστές φέρονται να απέσπασαν 300.000 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους πήραν έναν όμηρο- τον 35χρονο ταμία της Τράπεζας- τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγη ώρα μετά.

Οι ένοπλοι -αφού ετράπηκαν σε φυγή- εγκατέλειψαν το κλεμμένο (από την Αθήνα το 2012) όχημα Toyota RAV, με το οποίο αρχικώς διέφυγαν, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, βάζοντας του φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Κατόπιν διέφυγαν με φουσκωτό με προορισμό το Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστου, όπου εντοπίστηκε το σκάφος από την Αστυνομία.

Εκεί άφησαν ελεύθερο και τον όμηρο ταμία, τον οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί σε κατάσταση σοκ και αφού ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τους οικείους του.

Πλήροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες έριξαν τον ταμία στη θάλασσα, αναγκάζοντας τον να κολυμπήσει για περίπου 20 λεπτά προκειμένου να βγει στη στεριά.

Οι δράστες -σύμφωνα με μαρτυρίες- επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάψουν το μήκους 10 μέτρων σκάφος, το οποίο τελικώς άφησαν στην παραλία.

Στη συνέχεια μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Η Αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, ενώ συνδράμμει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς η περιοχή του Διστόμου προκαλεί το ενδιαφέρον της.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αχαΐα και τη Βοιωτία, στήνοντας μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πήραν μαζί τους ως όμηρο τον 35χρονο ταμία, καθώς είτε πάτησε το μπουτόν ασφαλείας, άρα ήθελαν να έχουν μαζί τους έναν όμηρο για λόγους ασφαλείας, είτε διότι τον πέρασαν για αστυνομικό, λόγω της σωματικής του διάπλασης.

Ο ταμίας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να δώσει κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφερθεί και στη ΓΑΔΑ

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουνίου 2013 στην περιοχή του Διστόμου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός από πυρά κακοποιών, ενώ στην ίδια περιοχή είχε θεαθει στο παρελθόν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοιο τρόπο είχε γίνει, τον Ιούλιο του 2012, ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στις Σπέτσες από τέσσερις δράστες, ανάμεσα στους οποίους και μία γυναίκα.

Και σε εκείνη τη ληστεία οι δράστες είχαν κρατήσει ως ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους, αποσπώντας 500.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν διαφύγει με ταχύπλοο.

Πηγή:  nooz.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger