Home » » Ποινική δίωξη σε βάρος δύο πρώην μετόχων του Alter

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο πρώην μετόχων του Alter

Written By Unknown on Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 | 12:30 μ.μ.

Ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μετόχων και υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού Alter και κάθε άλλου υπεύθυνου σχετικά με εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ του σταθμού με εξωχώριες εταιρείες.

Ήδη, η δικογραφία που σχηματίστηκε και προς το παρόν αφορά δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος θα ερευνήσει την υπόθεση των ύποπτων συναλλαγών, τα χρήματα των οποίων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, φέρεται να κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μεγάλη έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σταθμού.

Η Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για συγκεκριμένες πράξεις:

της απάτης, από την οποία η ζημία, που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους, οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση αφορά εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχομένων από μετόχους της πρώτης εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ενεργοποιήθηκαν ξένες Αρχές μέσω δικαστικών συνδρομών, εντόπισε και καταλογίζει συγκεκριμένες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων, ποσών που αφορούσαν οικονομική δραστηριότητα του σταθμού.

Πηγή: tovima.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger