Home » » Κύπρος: Αποβίβαση με το ζόρι μεταναστών από κρουαζιερόπλοιο

Κύπρος: Αποβίβαση με το ζόρι μεταναστών από κρουαζιερόπλοιο

Written By Unknown on Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:00 μ.μ.

Διαπραγματεύσεις διεξάγονταν μέχρι αργά τη νύκτα με τους πρόσφυγες που αρνήθηκαν να αποβιβασθούν στην Κύπρο, μετά τη διάσωσή τους από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia

Διαπραγματεύσεις διεξάγονταν μέχρι αργά τη νύκτα στο λιμάνι της Λεμεσού ανάμεσα στις κυπριακές αρχές και τους πρόσφυγες που διασώθηκαν από κυπριακό κρουαζιερόπλοιο ανοικτά των κυπριακών ακτών και αρνούνται να αποβιβασθούν στην Κύπρο, απαιτώντας να μεταφερθούν στην Ιταλία.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 345 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία, ανάμεσά τους παιδιά και έγκυοι, εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου , εν μέσω εξαιρετικά δυσχερών μετεωρολογικών συνθηκών, και εντοπίσθηκε σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τις κυπριακές ακτές.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia το οποίο και έφθασε το βράδυ στο λιμάνι της Λεμεσού, όπου αποβιβάσθηκαν οι 700 επιβάτες που είχαν προορισμό την πόλη και 65 από τους πρόσφυγες.

Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να αποβιβασθούν στην Κύπρο και απαίτησαν να μεταφερθούν στην Ιταλία.

"Επρόκειτο να αποπλεύσουμε στις 22.30, αλλά δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να διαπραγματευθούν...θέλουν να τους πάμε στην Ιταλία", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Salamis Cruise Lines Κικής Βασιλείου.

"Κάναμε τα μέγιστα για να τους σώσουμε, τους δώσαμε να φάνε, τους δώσαμε βοήθεια και τώρα θέλουν να καταστρέψουν αυτήν την εταιρεία", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για απώλεια "εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ".

Γιατροί και νοσοκόμοι , μαζί με ομάδες της πολιτικής προστασίας περίμεναν μέχρι αργά τη νύκτα για να αναλάβουν την φροντίδα των προσφύγων.

Οι 65 που δέχθηκαν να αποβιβασθούν μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση κοντά στη Λευκωσία.

Κύπρια επιβάτις δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι πρόσφυγες είχαν περάσει τρεις ημέρες στην θάλασσα, επάνω σε αλιευτικό σκάφος. "Ηταν περίπου 350 και έρχονταν από τη Συρία. Υπήρχαν πολλές έγγυοι και 20 μωρά. Είχαν πληρώσει πολλά χρήματα για το ταξίδι. Κάποια στιγμή , ο καπετάνιος του αλιευτικού έκανε ένα τηλεφώνημα και ένα σκάφος πήγε και τον πήρε", αφήνοντας τους πρόσφυγες μόνους στο αλιευτικό, είπε η επιβάτις. Οι πληροφορίες της δεν έχουν διασταυρωθεί.

Πηγή: news247.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger