Home » » «Υποκρισία να αφαιρείται το κεφάλαιο αναπαραγωγής από τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου»

«Υποκρισία να αφαιρείται το κεφάλαιο αναπαραγωγής από τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου»

Written By Unknown on Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 | 2:00 μ.μ.

«Είναι απαραίτητο να ενημέρωνονται επαρκώς για τη λειτουργία και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος», υποστηρίζει μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου Ευ. Μαυρικάκη

Την αφαίρεση του κεφαλαίου που αφορά την αναπαραγωγή του Ανθρώπου από το βιβλίο Βιολογίας της Α' Γυμνασίου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τονίζοντας πως «αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα».

Μιλώντας στο Βήμα Fm η Ευαγγελία Μαυρικάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας και μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου τόνισε την ανάγκη να μην εξαιρεθεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο από τη διδακτέα ύλη καθώς τα παιδιά σήμερα είναι απαραίτητο να ενημέρωνονται επαρκώς για τη λειτουργία και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

«Είναι υποκρισία να μην διδάσκεται το παιδί το κεφάλαιο της αναπαραγωγής. Σήμερα τα παιδιά ξέρουν τόσα πολλά πράγματα. Τα παιδιά ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Είναι αναγαίο να πούμε ότι υπάρχει υλικό που συνοδεύει το βιβλίο και βοηθάει τον καθηγητή. Βλέπουμε παιδιά στο Πανεπιστήμιο που έχουν άγνοια και δεν ξέρουν να προστατέψουν το σώμα τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαυρικάκη.

Από την πλευρά της η ΠΕΒ εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για ασυνέπεια, λέγοντας πως «έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του ή σε δελτία Τύπου την αναγκαιότητά της. Πρέπει ορισμένα πράγματα να τα περάσεις στα παιδιά, έχουμε ελεύθερη σεξουαλική ζωή από τα 13 και είναι με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες γεμάτο το σχολείο».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο την ώρα που στελέχη του αναφέρουν πως το μάθημα που αναφέρεται στο αναπαραγωγικό σύστημα έχει μεταφερθεί στην ύλη της Β΄ Γυμνασίου.

Πηγή: protothema.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger