Home » » Έρευνα για τους δημάρχους που αρνούνται τον έλεγχο

Έρευνα για τους δημάρχους που αρνούνται τον έλεγχο

Written By Unknown on Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:00 π.μ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους δημάρχους που φέρονται να αρνούνται τον έλεγχο δικαιολογητικών συμβάσεων εργασίας -για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου- ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Με παραγγελία της προς τους διευθύνοντες, την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας και Λάρισας η εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητεί να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Διαβιβάζει δε στους προϊστάμενους των εισαγγελιών και τους σχετικούς φακέλους που της απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δημοτικές αρχές που θα κληθούν σε απολογία

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε στον ΑΠ στοιχεία για πέντε δήμους, αν και είναι πολύ περισσότεροι οι δήμαρχοι που έχουν δηλώσει πως δεν θα στείλουν στοιχεία.

• Χαλανδρίου, με δήμαρχο τον Σ. Ρούσσο που εξελέγη με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

• Ζωγράφου, με δήμαρχο τη Σ. Καφατσάκη, η οποία έχει εκλεγεί επίσης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

• Λάρισας, με δήμαρχο τον Α. Καλογιάννη με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

• Πάτρας, με δήμαρχο τον Κ. Πελετίδη με τη στήριξη του ΚΚΕ.

• Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με δήμαρχο τον Γ. Ιωακειμίδη.

Μητσοτάκης vs Δούρου στην Καθημερινή

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, που αντιτίθεται στην αξιολόγηση όπως ορίστηκε από το υπουργείο, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα στην κυριακάτικη Καθημερινή.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως "η αξιολόγηση είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία διοίκησης, τονίζοντας όμως πως εδώ και πολλές δεκαετίες, η αξιολόγηση στο ελληνικό Δημόσιο ήταν ένα σύστημα ουσιαστικά αχρηστευμένο" γιατί όλοι έπαιρναν άριστα.

Πρόσθεσε πως "με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, που έμεινε γνωστό ως «διάταγμα Παυλόπουλου», μονιμοποιήθηκαν συνολικά 35.200 συμβασιούχοι. Η πλειοψηφία πληρούσε τις προϋποθέσεις και ορθώς μονιμοποιήθηκε".

"Εχουμε, ωστόσο, βάσιμες ενδείξεις για σημαντικό αριθμό παρατυπιών στη διαδικασία μονιμοποιήσεων", σημείωσε.

Η δε κ. Δούρου ανέφερε ότι "σήμερα το Δημόσιο χρειάζεται πραγματική αξιολόγηση και όχι «ποσοστώσεις», «εφεδρείες» ή άλλου είδους «φερετζέδες» που κρύβουν απολύσεις".

Προσθέτει πως "οι εργαζόμενοι της περιφέρειας έχουν ταχθεί ρητά υπέρ της αξιολόγησης. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα σύστημα αξιολόγησης που θα προκύψει όχι μέσα από την παραβίαση του Συντάγματος αλλά στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, όπως αυτές του Διοικητικού Επιμελητηρίου".

Τονίζει δε πως "δεν πρόκειται για έλεγχο νομιμότητας με βάση τις προϋποθέσεις που έθετε το Π.Δ. 164/2004, ένα διάταγμα ενισχυμένης, δηλαδή, ευρωπαϊκής νομιμότητας, " αλλά ότι "το υπουργείο επιδιώκει στην πραγματικότητα τον επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων, με διαφορετικά κριτήρια, προκειμένου να οδηγηθεί προς την «έξοδο» ικανός αριθμός υπαλλήλων έτσι ώστε να πληρωθεί η δέσμευση προς τους δανειστές περί 6.500 απολύσεων".

Πηγή: nooz.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger