Home » , » Η Σερβία έκλεισε το δρόμο της Εθνικής για τους «οκτώ» του Μουντομπάσκετ

Η Σερβία έκλεισε το δρόμο της Εθνικής για τους «οκτώ» του Μουντομπάσκετ

Written By Unknown on Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 | 10:30 π.μ.

Μετά από 16 χρόνια οι Σέρβοι νίκησαν σε επίσημο ματς την Ελλάδα – «Βραχυκύκλωσε» στην άμυνα η Εθνική – Την καλύτερή της εμφάνιση στη διοργάνωση έκανε η παρέα του Τεόντοσιτς

Ως εδώ ήταν… Η μοναδική ήττα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ήρθε από τη Σερβία με σκορ 90-72 στη φάση των «16», ήταν αρκετή για να μπει «αντίο» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μας στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία έκανε το χειρότερο αμυντικό της παιχνίδι, ήταν ο Καλάθης με 14 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Πρίντεζης και Ζήσης.

Για τους Σέρβους, που θα αντιμετωπίσουν στους «8» το νικητή του Βραζιλία-Αργεντινή, κορυφαίος ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 21 πόντους, ενώ ο Ραντούλιτσα σταμάτησε στους 16.



Το ματς:

Με γρήγορο ρυθμό και αρκετό… ξύλο ξεκίνησε η αναμέτρηση. Η Σερβία ήταν αυτή που διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή, λόγω των Ραντούλιτσα και Κάλινιτς (7-10). Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχαν κλείσει πολύ καλά το δρόμο για τη ρακέτα, με τον Ζήση να φέρνει το ματς στα ίσα με τρίποντο (10-10). Εκεί, με ένα σερί 5-0 οι αντίπαλοί μας έφτασαν στο +5 (15-10), αλλά ο Πρίντεζης δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει περισσότερο, κάνοντας το 15-15. Το ματς ήταν στην ισοπαλία (17-17), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Γιόβιτς και Μπογκντάνοβιτς να έρχονται από τον πάγκο και να πηγαίνουν τη Σερβία στο +4 (17-21), με το σκορ στο τέλος να βρίσκει την Εθνική στο -3 (20-23).



Στη δεύτερη περίοδο, οι Αντετοκούνμπο και Καϊμακόγλου έδωσαν ενέργεια στην Εθνική ομάδα, με το σκορ στα πρώτα τρία λεπτά να είναι στην ισοπαλία (28-28). Όμως, ο Μπογκντάνοβιτς ήταν «καυτός» από την περιφέρεια, στέλνοντας τη Σερβία στο +5 (30-35). Η «απάντηση» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος με δικούς του πόντους έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία (35-35). Οι Τεόντοσιτς και Κάλινιτς διατηρούσαν τους Σέρβους μπροστά στο σκορ, αλλά εκεί «μίλησε» ο Ζήσης, ο οποίος ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την Ελλάδα (42-41). Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική άμυνα δεν είχε λύση απέναντι στον Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τέλος (42-46).



                             


                                   

Πηγή: protothema.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger