Home » » Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις για τη ληστεία μετά φόνου σε βενζινάδικο

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις για τη ληστεία μετά φόνου σε βενζινάδικο

Written By Unknown on Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:30 μ.μ.

Καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο νεαροί υπήκοοι Αλβανίας για τη ληστεία μετά φόνου που πραγματοποιήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ν. Πλάγια Χαλκιδικής

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε δύο νεαρούς, υπηκόους Αλβανίας, για τη ληστεία μετά φόνου που πραγματοποιήθηκε, πριν 11 μήνες, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ν. Πλάγια Χαλκιδικής.

Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια δεσμά και κάθειρξη 26 ετών σ' έναν 22χρονο και ποινή κάθειρξης 22 ετών σ' έναν 26χρονο που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία- με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Κατά την απολογία του, ο πρώτος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 32χρονο υπάλληλο του βενζινάδικου. Μίλησε για λάθος επισημαίνοντας ότι είχε καταναλώσει νωρίτερα αλκοόλ μαζί με τον συγκατηγορούμενο του. Ο δεύτερος είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα ως εργάτης και ακολούθησε τον συμπατριώτη του στη Χαλκιδική, ενώ ανέφερε ότι δεν χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε στη ληστεία.

Οι μάρτυρες αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τους κατηγορούμενους λέγοντας ότι τους είδαν να πίνουν τσίπουρα σε κατάστημα της περιοχής και να κινούνται ύποπτα στο χωρίο τους, την ημέρα που διαπράχθηκε η ληστεία μετά φόνου. Επίσης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο 32χρονο συγχωριανό τους-υπάλληλο του πρατηρίου υγρών καυσίμων που έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε πυρά στην πλάτη.

Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε ,τον Οκτώβριο 2013, στα Ν. Πλάγια και το επόμενο βράδυ, οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Με βάση τις περιγραφές μαρτύρων και την αξιοποίηση άλλων στοιχείων της προανάκρισης οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.

Πηγή: voria.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger