Home » , » Βενιζέλος από τη ΔΕΘ : Δεν ιδιωτικοποιείται η ΕΥΑΘ-Προχωρά ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ

Βενιζέλος από τη ΔΕΘ : Δεν ιδιωτικοποιείται η ΕΥΑΘ-Προχωρά ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ

Written By Unknown on Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:30 π.μ.

Σε θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Για την ΕΥΑΘ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί αφού έχουν ληφθεί νέες αποφάσεις.

Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σε σχέση με το νερό σε σχέση με την ΕΥΑΘ όπως και σε σχέση με την ΕΥΔΑΠ έχουν ληφθεί νέες αποφάσεις, δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση. Υπάρχουν άλλες μορφές αξιοποίησης και μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιρειών που προσδίδει μια δυναμική».

Αναφορικά με τον ΟΛΘ σημείωσε ότι «στο λιμάνι, πρέπει να κάνουμε ένα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο λιμάνι καθαυτό ως χώρο ως λειτουργία και ως Αρχή Λιμένος, η οποία ανήκει πάντα στο δημόσιο και ως προς τις εμπορικές δραστηριότητες οι οποίες είναι υπό ιδιωτικοποίηση για να αναπτυχθούν προς όφελος της πόλης. Υπάρχει ένας διεθνής διαγωνισμός ο οποίος τώρα μόλις μπαίνει στη δεύτερη φάση. Και το κριτήριο για μας είναι να υπάρχει ένα σαφές επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο θα αναπτύξει την πόλη και θα αναπτύξει φυσικά τις δυνατότητες του λιμανιού, που είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Θεσσαλονίκη».

ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην παρουσία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα για την πόλη καθώς ο ίδιος το θεωρεί παράγοντα ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και την περιφερειακή Ελλάδα γενικότερα.

«Πρέπει να σας θυμίσω κατ' αρχάς ότι συνδέομαι ιστορικά ως υπουργός Τύπου με την ύπαρξη και τη θεσμοθέτηση της ΕΤ-3, την οποία τη θεωρώ λίγο πολύ ένα δικό μου παιδί και πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε εδώ ολοκληρωμένη έκφραση της δημόσιας τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη η οποία να εκφράζει όλη την περιφερειακή Ελλάδα» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Για τα ευρήματα στην Αμφίπολη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα ευρήματα της Αμφίπολης για τα οποία σημείωσε ότι «επιβεβαιώνουν κατ΄ αρχάς το τι σημασία έχει να πιάνεις την ιστορία στα χέρια σου μέσα από την αρχαιολογική έρευνα» και πρόσθεσε ότι «ο πλούτος ο αρχαιολογικός της ελληνικής γης είναι απολύτως αντίστοιχος με τον πλούτο της ελληνικής γραμματείας, με τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας, με τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού».

«Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που κάνει ιδεολογική χρήση της ιστορίας, ούτε επινοεί ταυτότητες τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και σημείωσε : «Εμείς αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά με εθνική υπερηφάνεια ως θέματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή είναι η δύναμή μας, αυτή είναι η δύναμη του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνισμού. Και χαίρομαι, γιατί στην Αμφίπολη αναδεικνύεται ένα εύρημα, που θα αποτελεί πόλο έλξης αντίστοιχο της Πέλλας, αντίστοιχο της Βεργίνας, αντίστοιχο τόσων άλλων κινήτρων που έχουμε απευθυνόμενοι στη διεθνή κοινότητα για επισκέψεις στην Ελλάδα και για ενίσχυση του ελληνικού πολιτιστικού τουρισμού και είναι για το νομό των Σερρών και για την ευρύτερη περιοχή ένα νέο συγκριτικό πλεονέκτημα αυτό που συμβαίνει στην Αμφίπολη».

Πηγή:  agelioforos.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger