Home » , » Για πρώτη φορά το Cyprus Rally πέρασε από την κατεχόμενη Λευκωσία

Για πρώτη φορά το Cyprus Rally πέρασε από την κατεχόμενη Λευκωσία

Written By Unknown on Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:00 π.μ.

Μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε η εκκίνηση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2014, του ένατου γύρου του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), πέμπτου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, αλλά και του πέμπτου γύρου του παγκύπριου πρωταθλήματος Ράλι.

Η πρόσθετη ιδιαιτερότητα του φετινού ράλι είναι ότι άρχισε με μια υπερειδική διαδρομή (Super Special Stage), μήκους 5,98 χιλιομέτρων, κατά την οποία τα αυτοκίνητα πέρασαν για πρώτη φορά, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της κατεχόμενης Λευκωσίας και στη συνέχεια επέστρεψαν στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Πολλοί Τουρκοκύπριοι είχαν πάρει θέσεις σε διάφορα σημεία από τα οποία πέρασε το ράλι, στο οποίο παίρνουν μέρος 55 πληρώματα. Η ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη του ράλι και στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας έγινε από το ΡΙΚ.

Το ράλι θα συνεχισθεί αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Το πρώτο σκέλος του αγώνα αρχίζει αύριο με οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 66,20 χιλιομέτρων.

Η σειρά εκκίνησης των οδηγών προτεραιότητας της FIA είναι:

1. Νάσερ Αλ Ατίγια/Τζοβάνι Μπερνακίνι - Ford Fiesta RRC
2. Αντονίν Τούλστακ/Γιαν Σκαλούντ – Skoda Fabia S2000
3. Μάρτιν Χούντετς/Πετρ Πίκα – Mitsubishi Lancer Evo 10
4. Βιταλι Πούσκαρ/Ιβάν Μισίν – Mitsubishi Lancer 9
5. Γιάροσλαβ Όρσακ/Ντέιβιντ Σμέιλντερ – Skoda Fabia S2000
6. Μπρούνο Μαγκαλιάες/Κάρλος Μαγκαλιάες – Peugeot 208T16
7. Καγιετάν Καγιετάνοβιτς/Γιάροσλαβ Μπαράν – Ford Fiesta R5
8. Κρέγκ Μπριν/Σκοτ Μάρτιν – Peugeot 208T16
9. Ρομπέρ Κονσανί/Μαξίμ Βιγιό – Peugeot 207 S2000
10. Καλίντ Αλ Κασίμι/Κρις Πάτερσον – Citroen DS3 RRC
11. Γιαζίντ Αλ Ρατζί – Μάικλ Ορ- Ford Fiesta RRC

Ο Καταρινός νικητής του περσινού Ράλι Κύπρος και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Νάσερ Αλ Ατίγια, με συνοδηγό τον Τζιοβάνι Μπερνακίνι, στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RRC, ανέβηκε πρώτος τη ράμπα εκκίνησης. Ο Καταρινός οδηγός ήταν άτυχος στην ειδική διαδρομή κατάταξης στον Άγιο Σωζόμενο, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Fiesta. Έτσι, τερμάτισε στην τελευταία θέση και αναγκάστηκε να διαλέξει τελευταίος με αποτέλεσμα να του μείνει ο αριθμός 1 που στις χωμάτινες διαδρομές φέρνει τον οδηγό σε μειονεκτική θέση, αφού «σκουπίζει το δρόμο» χάνοντας χρόνο σε σχέση με τους οδηγούς που ακολουθούν. «Ο κινητήρας σταμάτησε 500 μέτρα από την εκκίνηση. Πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με την κεντρική μονάδα του κινητήρα, είναι καλό διότι συνέβη τώρα και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε» είπε.

Η ειδική διαδρομή κατάταξης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, αφού οι 11 οδηγοί προτεραιότητας της FIA αναλόγως της κατάταξής τους διαλέγουν τη θέση από την οποία θα εκκινήσουν τον αγώνα.

Την ειδική κέρδισε ο Πολωνός Καγετάν Καγετάνοβιτς, με συνοδηγό τον Γιάροσλαβ Μπαράν, στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5, με χρόνο 2.56.89.

Στην Κύπρο βρίσκεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIA, Νάσερ Μπιν Κχαλιφά Αλ Ατίγια. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIA θέλει φυσικά να παρακολουθήσει και την προσπάθεια του Νάσερ Αλ Ατίγια, ο οποίος με μια καλή εμφάνιση στον αγώνα θα πλησιάσει ακόμη ένα βήμα τον δέκατο τίτλο του στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, ενώ με νίκη ο θρύλος του ράλι από το Κατάρ θα ισοφαρίσει ένα άλλο τεράστιο όνομα του χώρου, τον Σεμπάστιαν Λοέμπ, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν τον αγώνα της Κύπρου.

Πηγή: e-typos.com
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger