Home » » Σε σχόλια στο Facebook αποδίδει η Λαγκάρντ τις απειλές

Σε σχόλια στο Facebook αποδίδει η Λαγκάρντ τις απειλές

Written By Unknown on Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 | 12:00 μ.μ.

Στα μηνύματα που της είχαν σταλεί στο λογαριασμό της στο Facebook από την Ελλάδα απέδωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τα σχόλια της που έκανε πρόσφατα στην εφημερίδα “Financial Times” “περί απειλών για τη ζωή της από φοροφυγάδες στην Ελλάδα». Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Σιμονέτα Ναρντίν, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή της «Ε» στην Ουάσιγκτον Θανάση Τσίτσα, αν το Ταμείο έλαβε την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος της ζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της, και ποιους εννοεί δήλωσε : “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι λάβαμε την επιστολή. Η αναφορά (σσ: της K. Λαγκάρντ) ήταν για μερικά σχόλια που δέχθηκε μέσω των social media πριν από μερικά χρόνια με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας εκείνη την περίοδο».

H Kριστίν Λαγκάρντ, σε μια συνέντευξή της στον βρετανικό “Gurdian” τον Μάιο του 2012, απαντώντας για το αν θα χαλαώσει το πρόγραμμα λιτότητας είχε πει επί λέξει «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» σε όσους το αποφεύγουν, στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Σε εκείνη την συνέντευξη η επικεφαλής του Ταμείου, συνεχίζοντας, είπε ότι «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα.»

Αυτά τα δύο πικρόχολα σχόλια της ήταν η αφορμή χιλιάδες Έλληνες, οι πληροφορίες αναφέρουν για περισσότερους από 10.000 χρήστες, να στειλουν στο λογαριασμο της στο FACEBOOK μηνύματα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας γι' αυτές τις απαξιωτικές δηλώσεις, ορισμένα εκ των οποίων προφανώς ήταν επιθετικά και ενδεχομένως απειλητικά.

Για τα τότε σχόλια της η Κρ.Λαγκάρντ είχε απολογηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στις 29 Μαΐου 2012 για τις υποτιμητικές δηλώσεις ζητώντας συγγνώμη για τα σχόλια που έκανε για την Ελλάδα. Έκανε λόγο μαλιστα για ένα «γερό μάθημα» που πήρε από το λάθος της, μόνο που το λάθος και πάλι επαναλήφθηκε.

Πηγή: enet.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger