Home » » Στη «δαγκάνα» της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η «Συμμορία των iphone»!

Στη «δαγκάνα» της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η «Συμμορία των iphone»!

Written By Unknown on Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 | 4:30 μ.μ.

Μια απίστευτη περίπτωση απάτης έφερε στο φως το τμήμα Εγκλημάτων Κατά της Ιδιοκτησίας στη Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με ζημιά που ξεπερνά τα 35.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τρία άτομα δύο άντρες και μια γυναίκα που είχαν συστήσει από τον περσινό Αύγουστο συμμορία με σκοπό να πραγματοποιούν συνδέσεις υψηλού κόστους ώστε να παίρνουν δωρεάν πανάκριβες συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Τα εν λόγω κινητά τηλέφωνα στη συνέχεια τα πουλούσαν παράνομα σε ενδιαφερόμενους και οι ίσιοι καρπώνονταν τα παράνομα κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εκ των δύο ανδρών ήταν εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο άλλος ήταν ειδικός στη δημιουργία πλαστών δικαιολογητικών ώστε να επιτυγχάνεται η σύναψη συμβολαίων από τη γυναίκα της συμμορίας που εμφανιζόταν ως πελάτισσα.

Ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατήρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.

Στη συνέχεια έδινε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στον 32χρονο, υπάλληλο του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για την ευχερή σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.

Η 30χρονη γυναίκα εμφανιζόταν με πλαστές ταυτότητες στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ενώ το ίδιο έκαναν και συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται.

Η αυξημένη επιδότηση που προσέφεραν τα παχυλά συμβόλαια που σύναπτε, είχαν στόχο την απόκτηση κινητών τηλεφώνων συγκεκριμένης εταιρείας τα οποία στη συνέχεια τα «μοσχοπουλούσαν».

Οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας καταστημάτων ωστόσο αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ανέφεραν το περιστατικό στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που με τη σειρά της πραγματοποίησε συστηματική σειρά παρακολουθήσεων και ερευνών για να διαπιστώσει τη μεγάλη απάτη που συντελούνταν.

Χθες μετά την εξασφάλιση επαρκών στοιχείων τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν , σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία», «Απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του Νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων».

Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι η ζημία που προκάλεσαν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Ένας (1) σκληρός δίσκος

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Επτά (7) κάρτες κινητής τηλεφωνίας (SIM),

Παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.

Επίσης, σε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) σκληροί δίσκοι,

Μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,

Δύο (2) κινητά τηλέφωνα,

Τρία (3) απολεσθέντα δελτία ταυτότητας,

Πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών και

Το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: karfitsa.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger