Home » » Ρομποτική για μαθητές

Ρομποτική για μαθητές

Written By Unknown on Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 | 1:00 μ.μ.

ΠΕΚΑΠ και WRO Hellas συνεργάζονται στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Η δική μου πόλη», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρόνων, στο πλαίσιο διάδοσης της νέας μεθόδου STEM και της ένταξής της στο σύστημα διδασκαλίας στη χώρα μας.

Η WRO, που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές ρομποτικής, με τη συμβολή της Πανελλήνιας Ενωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), συμμετέχει σε μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλους και από τις 13 περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, σχεδιάζοντας μία «ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή - μοντέλο», αποτέλεσμα του διαγωνισμού με θέμα τη «δική μου πόλη».

Ολη αυτή η προσπάθεια είναι ενταγμένη και στην προώθηση και διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics). Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τα τέλη Οκτωβρίου 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι ομάδες που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται και από το Μουσείο τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, που υλοποιεί προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε επιλεγμένες ομάδες μαθητών.

Το Μουσείο λειτουργεί από το 1990 στη Νέα Κηφισιά και η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό. Είναι μέλος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) και «οι συλλογές του είναι στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της».

Τέλος, οι διοργανωτές του 1ου διαγωνισμού «εγγυώνται ότι η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, που θα αποτελείται από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων. Κριτήριό τους για την ανάδειξη της καλύτερης δουλειάς θα είναι η σύλληψη της ιδέας, της κατασκευής, της παρουσίασης, του video-animation, και του λογισμικού scratch κ.ά.

Πηγή: enet.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger