Home » » Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Oscar de la Renta

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής Oscar de la Renta

Written By Unknown on Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 | 9:00 π.μ.

Στο πένθος βυθίστηκε ο κόσμος της μόδας, καθώς ο θρυλικός σχεδιαστής Oscar de la Renta έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 82 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων του ABC μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος.


Γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο το 1932, ο διάσημος δημιουργός έγινε γνωστός παγκοσμίως κατά τη δεκαετία του ’60 ως ένας από τους Αμερικανούς σχεδιαστές που επιμελούνταν το ντύσιμο της υπέρκομψης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Jackie Kennedy.

Στην τεράστια πορεία του, εργάστηκε για τους κορυφαίους οίκος μόδας Lanvin και Balmain, ενώ οι extravagant δημιουργίες του και τα εντυπωσιακά νυφικά του λατρεύτηκαν από κάθε γυναίκα του πλανήτη. Μάλιστα, πρόσφατα επιμελήθηκε το σχέδιο του νυφικού της Amal Alamoudin για το γάμο της με τον George Clooney.


Το 2006 ο σχεδιαστής διαγνώσθηκε με την επάρατη νόσο. Ένα χρόνο αργότερα ο ίδιος δήλωσε: «Ναι, είχα καρκίνο. Αυτή τη στιγμή είμαι πεντακάθαρος. Τα μόνο σίγουρα στη ζωή είναι ότι γεννιέσαι και ότι πεθαίνεις. Πάντα νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα. Δε θα δεχτούμε ποτέ το γεγονός του θανάτου. Το μόνο πράγμα που προσφέρει η προειδοποίηση του θανάτου είναι ότι σε βοηθά να εκτιμάς κάθε μοναδική μέρα της ζωής σου».

Πηγή: agelioforos.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger