Home » , » Νέα επιδείνωση του καιρού - πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων στη Θεσσαλονίκη

Νέα επιδείνωση του καιρού - πτώσεις δέντρων λόγω των ανέμων στη Θεσσαλονίκη

Written By Unknown on Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 | 2:30 μ.μ.

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας, αρχικά από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά, καθώς και οι θυελλώδεις βοριάδες.

Με ισχυρούς βόρειους, βόρειο-δυτικούς ανέμους ξύπνησε το πρωί η Θεσσαλονίκη, με την υγρασία σε ποσοστό 66% και τη θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι προκάλεσαν την πτώση δέντρων στη Σταυρούπολη, στο Ωραιόκαστρο, στην οδό Δωδεκανήσου, αλλά και στην παλαιά Εθνική Οδό του Κιλκίς, στην περιοχή του ξενοδοχείου ΤΑΝΙΑ, όπου προκλήθηκε πτώση καλωδίου της ΔΕΗ.

Εξάλλου, κολόνα φωτισμού έπεσε στην ΠΑΘΕ, στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς.

Κλειστή έμεινε για 2,5 ώρες η Περιφερειακή οδός της πόλης, στο ύψος του Κορδελιού, στο ρεύμα προς τα δυτικά, λόγω πτώσης σκαλωσιάς σε υπό κατασκευή έργο, ενώ κατά μήκος του ίδιου δρόμου έπεσαν πινακίδες κυκλοφορίας.

Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 88% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στη Φλώρινα, όπου χιόνισε τις προηγούμενες ώρες, το θερμόμετρο το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν (-2).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου, από το 1ο έως το 30ό χλμ.), Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χλμ.), Αμυνταίου - Καστοριάς (μέσω Λεχόβου), Φλώρινας - Νυμφαίου (από το 12ο έως το 21ο χλμ.).

Το ίδιοι ισχύει για τις εθνικές οδούς Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας, από το 1ο έως το 25ο χλμ.), Φλώρινας - Κοζάνης (από το 1ο έως το 22ο χλμ.), Φλώρινας - Νίκης (από το 1ο έως το 17ο χλμ.), όπως επίσης στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

Εξάλλου, στην Πέλλα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στο Κιλκίς, κλειστός παραμένει, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ο επαρχιακός δρόμος Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) κι όπως έγινε γνωστό το σημείο θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, στη Ροδόπη, εξαιτίας υπερχείλισης υδάτων, παραμένουν απροσπέλαστες οι διαβάσεις των ποταμών Ποντικόρεμα, Λίσσος (ύψος Αρριανών), Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να σημειωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών, του Πισοδερίου και του Καιμακτσαλάν.

Στη Βασιλίτσα είναι σε αναστολή λειτουργίας το διπλό σύστημα μεταφοράς, λόγω ανέμων.

Με καλή ποιότητα χιονιού η Κρέμαση, η ψηλότερη πίστα της Ελλάδας (Καϊμακτσαλάν) θα λειτουργεί όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε την Κυριακή η ΕΜΥ, τη Δευτέρα στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια στην Κρήτη

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας χιόνια θα πέσουν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης. Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα, τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά βαθμιαία την Τετάρτη θα εξασθενήσουν.

Πηγή: tanea.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger