Home » , » Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα με αρχηγείο τον Κορυδαλλό. Τα ταπεράκια και η Μαρία

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα με αρχηγείο τον Κορυδαλλό. Τα ταπεράκια και η Μαρία

Written By Unknown on Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 | 8:00 π.μ.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από το κύκλωμα των εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Όπως δείχνουν οι έρευνες που συγκλονίζουν, μέσα στις φυλακές ήταν το «διευθυντήριο» της οργάνωσης η οποία είχε ως σκοπό την είσπραξη χρημάτων αλλά και η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Χθες η δικαιοσύνη προχώρησε στις δύο πρώτες προφυλακίσεις από τους δέκα πρώτους που έχουν απολογηθεί για την υπόθεση. Πρόκειται για μια γυναίκα, αδερφής συγκρατούμενου του Π. Βλαστού, η οποία φέρεται να είχε πάρει εντολή να δώσει χρήματα σε έναν Αλβανό προκειμένου ο νεαρός να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου για την περίφημη Λίτσα. Την ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία φέρεται να έχει δώσει στην αστυνομία πληροφορίες για το πως δρούσε η συγκεκριμένη ομάδα εκβιαστών. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Αλβανός κατηγορούμενους που θα εκτελούσε το συμβόλαιο θανάτου κατά της «Λίτσας» Βλαστού.

Την ίδια στιγμή ελεύθερη αφέθηκε η πρώην σύντροφος του Βλαστού στην οποία επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στον οποίο επιβλήθηκαν οι ίδιοι όροι, αλλά και εγγύηση 10.000 ευρώ. Σήμερα θα απολογηθούν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι.

Η αστυνομία αναζητά τα χρήματα-Φύλλο και φτερό το σπίτι της πρώην συζύγου του Βλαστού

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε σπίτια αναζητώντας τα χρήματα από την απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου ενώ έκαναν φύλλο και φτερό την οικία της πρώην συζύγου του Π. Βλαστού προκειμένου να εντοπίσουν χρήματα που προέρχονται από τις δράσεις της «ομάδας». Εκεί βρέθηκαν 330.000 ευρώ, χρήματα που της είχε δώσει ο Βλαστός με νόμιμα έγγραφα.

1,5 εκ. ευρώ από τα λύτρα Παναγόπουλου στο σαλόνι της «Λίτσας»

Το 1,5 εκατ. από τα 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως λύτρα για την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που είχε απαγάγει η συμμορία του Βλαστού και Σκαφτούρου βρίσκονταν μέσα σε ταπεράκια κάτω από τα πλακάκια στο σαλόνι της μονοκατοικίας στη Μεταμόρφωση, η οποία ανήκει στην Ευαγγελία Βλαστού.

Η γυναίκα μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μιλώντας αποκλειστικά στο Star αποκάλυψε την σχέση της με τον βαρυποινίτη.

Ο ρόλος της Μαρίας

Μια ακόμη γυναίκα που λειτουργούσε ως «δόλωμα» στο συνδικάτο του εγκλήματος, με το όνομα Μαρία, εντόπισε η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες όπως προέκυψε από την έρευνα η συγκεκριμένη κοπέλα πραγματοποιούσε παρακολουθήσεις «στόχων», μάθαινε διευθύνσεις και στοιχεία, ενώ θα βοηθούσε και στην απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού που σχεδίαζε ο Βλαστός.

Η Μαρία θα απολογηθεί σήμερα στον εισαγγελέα και φέρεται να έχει παραλάβει από τον βαρυποινίτη συνολικά το ποσό των 16.000 ευρώ προκειμένου να εκπαιδευτεί στον χειρισμό ελικοπτέρου ώστε να συμμετέχει στην απόδραση του. Η απόπειρα ματαιώθηκε λόγω του ότι ο Βλαστός ενημερώθηκε ότι οι Αρχές έμαθαν για το σχέδιο του.

Σήμερα το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει και η δικηγόρος του Βλαστού, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην εγκληματική οργάνωση.

Πως αντλούσε πληροφορίες ο Βλαστός από αστυνομικούς και σωφρονιστικούς

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο βαρυποινίτης είχε προχωρήσει σε στρατολόγηση αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων εντός των φυλακών του Κορυδαλλού. Έτσι κατάφερνε να μαθαίνει τις πληροφορίες που χρειαζόταν γύρω από τα θύματα που εκβίαζε εντός και εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η «Λίτσα» στους αστυνομικούς όσο διάστημα ο Βλαστός βρισκόταν στην VIP πτέρυγα, ένας φυλακισμένος επιχειρηματίας του έδινε πληροφορίες για τους έγκλειστους της πτέρυγας. Όταν αργότερα ο Βλαστός μεταφέρθηκε στην φυλακή Τρικάλων ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του έδινε πληροφορίες για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: madata.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger