Ο Μικέλε Φερέρο, ο «πατέρας της Νutella», της αγαπημένης κρέμας φουντουκιού που γεννήθηκε στην Ιταλία λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξακολουθεί να «σπάει ταμεία», έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια. Ηταν «ο πλουσιότερος ζαχαροπλάστης του πλανήτη», όπως τον είχε βαφτίσει το «Forbes», και ο κολοσσός που άφησε πίσω του ένας από τους τελευταίους της γείτονος που δεν πέρασε σε χέρια πολυεθνικών. Η περιουσία του ξεπερνούσε τα 23,4 δισ. δολάρια και ο «μεγιστάνας της πραλίνας» ήταν ο 30ός πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Η Ferrero, 4η μεγαλύτερη εταιρία ζαχαρωτών στον κόσμο, εκτός από τη Νutella βάζει την υπογραφή της σε προϊόντα όπως οι πραλίνες Ferrero Rocher και τα σοκολατένια αβγά Kinder. Στο εξής θα την αναλάβει ο γιος του Μικέλε, Τζιοβάνι, ο οποίος πρόσφατα απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες περί εξαγοράς από την ελβετική Nestlé.
Ο Mικέλε Φερέρο, ένας άνθρωπος λιγομίλητος που απέφευγε τη δημοσιότητα, έσβησε στο σπίτι του στο Μόντε Κάρλο, όπου είχε αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πάντως, θυμούνται οι υπάλληλοί του, ταξίδευε καθημερινά με ελικόπτερο από το ησυχαστήριό του στο Μονακό στα αρχηγεία της επιχείρησης στη γραφική Αλμπα της Βορειοδυτικής Ιταλίας. Ηθελε να βοηθάει στο σχεδιασμό καινούργιων προϊόντων και να είναι από τους πρώτους που τα δοκιμάζουν.
Τις βάσεις για το μεγαλύτερο «εργοστάσιο σοκολάτας» της Ιταλίας έθεσε το 1946 ο πατέρας του Πιέτρο Φερέρο, ο οποίος έφτιαξε την περίφημη συνταγή της Nutella χάρη σε μια σειρά από… ατυχείς συμπτώσεις. Λόγω της μεγάλης έλλειψης κακάο μετά τον Πόλεμο, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει σαν πρώτη ύλη… φουντούκια που αφθονούσαν στην περιοχή.
Και κάπως έτσι, «με τη βοήθεια» και ενός καύσωνα που -όπως λέει ο θρύλος- έλιωσε ακόμη περισσότερο τα φουντουκένιο πολτό και του έδωσε μια κρεμώδη υφή, γεννήθηκε η Νutella. Το προϊόν, που λεγόταν τότε Supercrema, απογείωσε λίγα χρόνια αργότερα ο Μικέλε Φερέρο. Κληρονόμησε την εταιρία το 1957 και ταξίδεψε τα προϊόντα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη από το δεύτερο μισό του αιώνα και μετά. Είχε έναν ακόμη γιο, τον Πιέτρο, ο οποίος το 2011 έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Νότιο Αφρική.
Πηγή: e-typos.com
Η Ferrero, 4η μεγαλύτερη εταιρία ζαχαρωτών στον κόσμο, εκτός από τη Νutella βάζει την υπογραφή της σε προϊόντα όπως οι πραλίνες Ferrero Rocher και τα σοκολατένια αβγά Kinder. Στο εξής θα την αναλάβει ο γιος του Μικέλε, Τζιοβάνι, ο οποίος πρόσφατα απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες περί εξαγοράς από την ελβετική Nestlé.
Ο Mικέλε Φερέρο, ένας άνθρωπος λιγομίλητος που απέφευγε τη δημοσιότητα, έσβησε στο σπίτι του στο Μόντε Κάρλο, όπου είχε αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, πάντως, θυμούνται οι υπάλληλοί του, ταξίδευε καθημερινά με ελικόπτερο από το ησυχαστήριό του στο Μονακό στα αρχηγεία της επιχείρησης στη γραφική Αλμπα της Βορειοδυτικής Ιταλίας. Ηθελε να βοηθάει στο σχεδιασμό καινούργιων προϊόντων και να είναι από τους πρώτους που τα δοκιμάζουν.
Τις βάσεις για το μεγαλύτερο «εργοστάσιο σοκολάτας» της Ιταλίας έθεσε το 1946 ο πατέρας του Πιέτρο Φερέρο, ο οποίος έφτιαξε την περίφημη συνταγή της Nutella χάρη σε μια σειρά από… ατυχείς συμπτώσεις. Λόγω της μεγάλης έλλειψης κακάο μετά τον Πόλεμο, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει σαν πρώτη ύλη… φουντούκια που αφθονούσαν στην περιοχή.
Και κάπως έτσι, «με τη βοήθεια» και ενός καύσωνα που -όπως λέει ο θρύλος- έλιωσε ακόμη περισσότερο τα φουντουκένιο πολτό και του έδωσε μια κρεμώδη υφή, γεννήθηκε η Νutella. Το προϊόν, που λεγόταν τότε Supercrema, απογείωσε λίγα χρόνια αργότερα ο Μικέλε Φερέρο. Κληρονόμησε την εταιρία το 1957 και ταξίδεψε τα προϊόντα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη από το δεύτερο μισό του αιώνα και μετά. Είχε έναν ακόμη γιο, τον Πιέτρο, ο οποίος το 2011 έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Νότιο Αφρική.
Πηγή: e-typos.com