Home » » Νίκη με πάθος και χαρακτήρα στο ντέρμπι

Νίκη με πάθος και χαρακτήρα στο ντέρμπι

Written By Unknown on Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 | 10:22 μ.μ.

Όλα στο ποδόσφαιρο καταλήγουν στον εξής ένα απλό κανόνα. Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις. Τα κερδίζεις. Αυτό έκανε κι ο ΠΑΟΚ. Μπήκε στην Τούμπα όχι για να αγωνιστεί, αλλά για να νικήσει τον Ολυμπιακό και το κατάφερε. Με το δικό του τρόπο. Αυτόν που έχει συνηθίζει πια από...
την αρχή της σεζόν. Με ανατροπή. Και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας που αντέδρασε ιδανικά στις βλέψεις των φιλοξενούμενων για στέψη μέσα στην Τούμπα και το «σοκ» του γκολ του Σάμαρη. Στη μοναδική ουσιαστικά φάση που έκανε ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Το γκολ του Αθανασιάδη ήταν η άμεση απάντηση του Δικεφάλου και ήρθε μέσα από τη σαφή εντολή των ποδοσφαιριστών να παίξουν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας προκειμένου να εκμεταλλευτούν πιθανά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Το λάθος ήρθε από τον Κώστα Μανωλά και ο Κλάους δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο.

Με τον αέρα του γκολ ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και έψαξε ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να πάει με προβάδισμα στ’ αποδυτήρια, ωστόσο το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Λίγο τα πολλά σφυρίγματα, λίγο το πάθος και η ένταση στις σκληρές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών και το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ της νίκης με τον Ολυμπιακό δίχως ρυθμό να μοιάζει να βολεύεται με την ισοπαλία.

Η νίκη, όμως, πήγε στην ομάδα που την ήθελε περισσότερο. Τον ΠΑΟΚ. Με σκόρερ έναν αμυντικό. Τον Γιώργο Τζαβέλλα. Και μάλιστα με το «αδύναμο» πόδι του. Το δεξί. Επιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ρομπέρτο δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 2-1 χάρισε στον Δικέφαλο μια καθόλα δίκαιη νίκη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρα, Βίτορ (83’ Κίτσιου), Ινσαουράνδε, Τζαβέλλα, Νάτχο, Λάζαρ (24’ Κατσουράνης), Κάτσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (81’ Χούσεν)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Ιμπαγάσα(15’ Πέρεζ), Σάμαρης, Εντινγκά, Φουστέρ (81’ Πελέ), Μασάντο, Βαλντέζ(72’ Κάμπελ)

Πηγή: paokfc.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger