Home » , , » Νέα στοιχεία για το Boeing -19χρονος Ιρανός ο ένας από τους επιβάτες που ταξίδεψαν με κλεμμένο διαβατήριο

Νέα στοιχεία για το Boeing -19χρονος Ιρανός ο ένας από τους επιβάτες που ταξίδεψαν με κλεμμένο διαβατήριο

Written By Unknown on Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 | 3:00 μ.μ.

Την ταυτότητα του ενός από τους δύο επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, που μπήκε στο Boeing με κλεμένο διαβατήριο, αποκάλυψαν οι αρχές της Μαλαισίας. Πρόκειται για έναν 19χρονο Ιρανό, για τον οποίο εκτιμούν πως...
πιθανότατα δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

«Αναγνωρίσαμε τον Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μερντάντ. Είναι 19 χρονών και πιστεύουμε πως είναι Ιρανός» είπε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Μαλαισίας σε συνέντευξη Τύπου. «Κάναμε έλεγχο στο παρελθόν του και θεωρούμε ότι δεν είναι πιθανόν να συνδέεται με τρομοκρατικές ομάδες. Θεωρούμε ότι προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία» πρόσθεσε. Ηδη οι αρχές είναι σε επαφή με τη μητέρα του στη Φρανκφούρτη, η οποία τον περίμενε εκεί.

Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη για τον άλλο επιβάτη που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και των δύο. Ρεπορτάζ του BBC, πάντως, το οποίο δεν είχε διασταυρωθεί έως τώρα, αναφέρει πως και οι δύο επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια ήταν Ιρανοί. Συγκεκριμένα, ένας νεαρός από την Κουάλα Λουμπούρ δήλωσε πως ήταν συμμαθητής ενός εξ αυτών που επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση με κλεμμένο διαβατήριο.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο φίλος του και ένας ακόμη Ιρανός, που επίσης θα χρησιμοποιούσε κλεμμένο διαβατήριο, έμειναν μαζί του πριν επιβιβαστούν στην πτήση της Malaysia Airlines και ότι ήλπιζαν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη. Από την αρχή η αστυνομία είχε αναφέρει πως οι δύο που ταξίδεψαν με κλεμμένο διαβατήριο, είχαν αγοράσει μαζί τα εισιτήρια, ενώ ο τελικός προορισμός τους ήταν το Αμστερνταμ.

Τα τέσσερα σενάρια

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, οι αρχές εξετάζουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια για την εξαφάνιση του Boeing: αεροπειρατεία, σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών και του πληρώματος ή προσωπικά προβλήματα ανάμεσα σε πλήρωμα και επιβάτες.

Ακόμη, η Malaysia airlines ανακοίνωσε πως ενδεχομένως το εξαφανισμένο αεροπλάνο να επιχείρησε να προσεγγίσει άλλο αεροδρόμιο, κάτι που διεύρυνε την περιοχή των ερευνών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια του Boeing.

Επιπλέον, ο Οργανισμός του ΟΗΕ για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών ζήτησε από τους ειδικούς του να ελέγξουν για πιθανές ενδείξεις έκρηξης, που να έχουν σχέση με το εξαφανισμένο αεροσκάφος.




Πηγή: iefimerida.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger