Home » » "Διαστημικά αναμνηστικά" από την αποστολή του Apollo το 1969 στη Σελήνη πωλήθηκαν έναντι 1 εκατ. δολαρίων

"Διαστημικά αναμνηστικά" από την αποστολή του Apollo το 1969 στη Σελήνη πωλήθηκαν έναντι 1 εκατ. δολαρίων

Written By Salonikainfo on Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 | 11:30 π.μ.


Ένα έμβλημα που είχαν μαζί τους στο φεγγάρι τα μέλη της αποστολής του Apollo 11 το 1969 και μια λίστα με τους προς διενέργεια ελέγχους και τα καθήκοντα της ιστορικής αυτής αποστολής ήταν ανάμεσα στα σημαντικότερα αντικείμενα που πωλήθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στη Νέα Υόρκη.

Σχεδόν 300 ενθουσιώδεις θαυμαστές της αεροδιαστημικής καθώς και φανατικοί συλλέκτες από 17 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, υπέβαλαν τις προσφορές τους μέσω τηλεφώνου, διαδικτύου ή αυτοπροσώπως κατά τη δημοπρασία, στην οποία συγκεντρώθηκε ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων (726 εκατ. ευρώ).

Συνολικά πωλήθηκε το 80% των 300 αναμνηστικών αντικειμένων που δημοπρατήθηκαν.

«Τα αναμνηστικά του διαστήματος έχουν ακαταμάχητη έλξη και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να ενθουσιάζεται με την ιδέα της εξερεύνησης του διαστήματος», σημείωσε η Κασσάνδρα Χάτον, ειδική σε αντικείμενα αεροδιαστημικής του οίκου Bonhams. «Είναι κάτι που οι άνθρωποι ονειρεύονται όταν είναι παιδιά. Πολλά παιδιά ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των αντικειμένων που πωλήθηκαν ήταν και η αμερικανική σημαία που είχε μαζί του το πλήρωμα του Apollo.

Πολλοί άνθρωποι θυμούνται την ιστορική στιγμή όταν το Apollo 11 προσεληνώθηκε κι αυτό εξηγεί εν μέρει την έλξη που προκάλεσε αυτή η δημοπρασία.

Πηγή: thestival.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger