Home » , » Άρχισαν οι διακοπές ρεύματος από τη ΓΕΝΟΠ. Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ

Άρχισαν οι διακοπές ρεύματος από τη ΓΕΝΟΠ. Εκτός λειτουργίας 13 μονάδες της ΔΕΗ

Written By Salonikainfo on Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 | 9:42 π.μ.

Ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)

Ήδη εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την έναρξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ είναι οι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.

Σε λειτουργία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, παραμένουν 7 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2200 μεγαβάτ και τα υδροηλεκτρικά.

Μέχρις στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση αυτή την ώρα είναι πολύ χαμηλή. Προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της χρήσης των κλιματιστικών για την αντιμετώπιση της υψηλότερης θερμοκρασίας.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης, στη διάρκεια της ημέρας οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής θα προχωρούν σε κυλιόμενες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, καθώς και σε μείωση του φορτίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπερνούν την μισή με μία ώρα.

Διαβάστε τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι οι διακοπές αυτές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής / ζήτησης και το συνολικό ύψος (MW) και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.

Το ως άνω συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κλπ), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κλπ).

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενημερώνει τακτικά τους καταναλωτές για το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών, εφόσον προκύψει η ανάγκη εφαρμογής του.

Πηγή: news247.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger