Home » , » Το φακελάκι ευθύνεται για το θάνατο του συνταξιούχου

Το φακελάκι ευθύνεται για το θάνατο του συνταξιούχου

Written By Salonikainfo on Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 | 3:30 μ.μ.

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 66χρονου, που αφήνει να εννοηθεί ότι ο θάνατος του άτυχου ασθενούς προκλήθηκε από την καθυστέρηση του χειρουργείου.

Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης, σε δηλώσεις του, ήταν ξεκάθαρος: Εάν η εγχείρηση είχε γίνει νωρίτερα, ο 66χρονος θα είχε ελπίδες να ζήσει.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι".

Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Πηγή:  nooz.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger