Home » » "Σκούπα" στα παιδιά του δρόμου, λόγω Φραγκίσκου

"Σκούπα" στα παιδιά του δρόμου, λόγω Φραγκίσκου

Written By Unknown on Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 | 9:30 π.μ.

Ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε την ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, κατά την επίσκεψή του στη Μανίλα, παιδιά των δρόμων ηλικίας ακόμη και πέντε χρονών, μαζεύτηκαν σαν αδέσποτα σκυλιά και κλείστηκαν σε φυλακές, για να μην χαλάσουν την "εικόνα".

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, τα παιδιά συνελήφθησαν και κλείστηκαν σε κέντρα κράτησης όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες, μαζί με ενήλικες. Πρόκειται για έναν κυνικό τρόπο "εξωραϊσμού" της πρωτεύουσας των Φιλιππινών, πριν την επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας.

Όπως αναφέρεται, αστυνομικοί πήραν εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια από πόρτες και δρόμους και τα έκλεισαν στη φυλακή, όπως συμβαίνει συχνά με τα παιδιά των δρόμων στις Φιλιππίνες.

Εκεί κοιμούνται σε τσιμεντένια πατώματα και δέχονται κάθε είδους κακοποίηση από μεγαλύτερους τροφίμους των φυλακών, αναγκάζονται να τρώνε από το πάτωμα και να κάνουν τις σωματικές τους ανάγκες σε κουβάδες.

Φωτογραφίες που εξασφάλισε η Daily Mail, δείχνουν ένα παιδί δεμένο σε στύλο και άλλο σε τραγική κατάσταση υποσιστισμού.

Δεν είναι βέβαιο πως τα συγκεκριμένα παιδιά που εικονίζονται στις φωτογραφίες, βρέθηκαν στη φυλακή, λόγω της επίσκεψης του Πάπα, καθώς είναι πιθανό να τα πήραν νωρίτερα, ωστόσο ανώτατος αξιωματούχος παραδέχτηκε πως ενόψει της επίσκεψης, υπήρξε νέος γύρος συλλήψεων παιδιών των δρόμων, για να μην βρίσκονται εκεί όταν φτάσει.

Δημοσιογράφος της Daily Mail βρέθηκε σε κέντρο κράτησης χάρη στον υποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης, ιρλανδό ιεραπόστολο Shay Cullen, ο οποίος πήρε ένα παιδί επτά ετών από τη φυλακή και το οδήγησε σε ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για παιδιά. Ο πατέρας Cullen αναφέρει ότι αυτά τα κέντρα κράτησης είναι "η ντροπή του έθνους".

Σημειώνεται πως έξι εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την ανοιχτή λειτουργία του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή στη Μανίλα.

Πηγή: nooz.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger