Home » , » Σεισμός στην Αθήνα με επίκεντρο το Μαρούσι. Εκτιμήσεις Λέκκα

Σεισμός στην Αθήνα με επίκεντρο το Μαρούσι. Εκτιμήσεις Λέκκα

Written By Unknown on Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 | 9:42 π.μ.

Σεισμική δόνηση με μεγάλη διάρκεια ταρακούνησε την Αττική στις 8 και 33, πρωί Παρασκευής. Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Η δόνηση είχε επίκεντρο την Αττική ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν μεγέθους 3,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Δεν είναι ανησυχητικός ο σεισμός μεγέθους 3,3 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμη Λέκκα.

«Είμαι ενήμερος για το συμβάν, δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας.

Οπως είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο καθηγητής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επίκεντρο ήταν το Μαρούσι.

Σημειώνεται πως ο σεισμός που ήταν επιφανειακός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, χωρίς όμως να υπάρχουν έως τώρα πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λέκκας πάντως το συγκεκριμένο ρήγμα είναι γνωστό από προηγούμενες δονήσεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού δηλώνουν έκπληκτοι από την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός.

Νωρίτερα πάντως ο κ. Λέκκας είχε δηλώσει πως ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την Παλλήνη.


Πηγή: madata.gr
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Salonikainfo - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger